Salată de paste cu jambon şi caşcaval

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • pătrunjel
  • 2-3 linguri smântână acră
  • 100 g roşii cherry
  • 1/2 legatura ridichi
  • 100 g caşcaval
  • 100 g jambon
  • 100 g felii măsline negre
  • 100 g felii măsline verzi umplute cu gogoşar
  • 3 linguri ulei
  • piper alb măcinat
  • 250 g paste fusili
  • ketchup
  • sare

Mod De Preparare

1. Se fierb pastele în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se răstoarnă într-o strecurătoare. Se pun într-un vas şi se amestecă cu o lingură de ulei. Se lasă la răcit.

2. Între timp, în alt vas, se pregăteşte sosul: se amestecă smântâna cu restul de ulei, ketchup-ul, sarea şi piperul. Se amestecă cu pastele.

3. Se spală ridichile şi roşiile şi se taie în patru, respectiv, în două. Se taie felii jambonul şi caşcavalul. Toate ingredientele se pun peste pas­tele cu sos şi se amestecă uşor. La sfârşit, salata se ornează cu câteva frunze de pătrunjel. Se poate servi cu feliuţe de pâine prăjită.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă