Salată de paste cu ton

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 150 g măsline
  • 1 ardei gras
  • 200 g ton din conservă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 ouă fierte
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeaţă uscată (busuioc, oregano)

Mod De Preparare

1. Pastele făinoase se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Când au fiert se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Uleiul se amestecă cu zeama de lămâie şi verdeaţa uscată. Se freacă energic până se zdrobeşte verdeaţa.

3. Pastele fierte se pun într-un castron mare şi se stropesc cu uleiul aromatizat cu verdeaţă. Se amestecă, până se acoperă pastele cu un strat fin de ulei. Se adaugă apoi măslinele, ardeiul gras tăiat cubuleţe, ouăle fierte, tăiate sferturi, şi tonul din conservă.

4. Când se servesc se condimentează după gust cu sare şi piper.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.