Salată de paste cu roșii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • pătrunjel verde
  • piper
  • sare
  • 1-2 linguri ulei
  • 200-300 g roşii
  • 200 g şuncă presată
  • 100 g mazăre
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legatura ceapă verde
  • 400 g paste fusilli
  • 1 ardei gras verde

Mod De Preparare

Salata de paste cu roșii este o cină simplă, rapidă și sățioasă pe care trebuie să o încerci și tu. Rețeta e foarte simplă!

1. Pastele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Toate legumele se spală şi se curăţă.

2. Mazărea se fierbe înăbuşit în apă cu un praf de sare şi câteva picături de ulei. Se scurge apoi şi se amestecă cu şunca presată călită în puţin ulei, ardeiul gras tăiat cubuleţe, ceapa verde tăiată rondele şi pastele fierte. Se condimentează după gust cu sare, piper şi pătrunjel verde. Se lasă deoparte 10 minute.

3. Se adaugă apoi roşiile tăiate felii şi se poate servi salata de paste.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.