Salată de pepene galben

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 pepeni galbeni
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lingura miere de albine
  • 3-4 linguri rom
  • 200-300 ml frişcă bătută

Mod De Preparare

1. Pepenii galbeni se taie în jumătaţi şi se curăţă de seminţe. Miezul se scoate cu ajutorul unei cupe sau se taie cubuleţe, care se pun în două castroane.

2. Se aromează separat, o parte cu rom şi cealaltă parte cu miere de albine diluată cu zeamă de lămâie. Se acoperă fiecare castron şi se păstrează la rece minim o oră, amestecând uşor, din când în când.

3. Când se serveşte, se combină cele două feluri de pepene aromate diferit, iar cine doreşte mai poate adăuga şi câte o lingură de frişcă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.