1. Pentru început, pepenele galben se spală şi se bagă câteva minute la rece, dar nu tăiat. Dacă este ţinut la rece capătă un gust deosebit combinat şi cu celelalte fructe de sezon. Procesul de răcire nu trebuie să fie foarte lung atunci când este vorba despre o reţetă pentru copii.
2. Pepenele roşu se curăţă de sâmburi şi se ia cu o lingură specială de fructe sau se taie pur şi simplu cubuleţe de mărimi diferite. Se pregătesc şi piersicile, care se pot curăţa sau nu de pieliţa aceea subţire şi se taie cuburi sau felii potrivite.
3. Se scoate pepenele de la frigider şi se taie în două, se curăţă de sâmburi şi cu o lingură se scoate miezul lăsându-se o coajă potrivit de groasă. Fructele deja pregătite se pun în bolurile formate din coaja de pepene galben, se adaugă mierea şi se servesc imediat. Această reţetă este foarte atrăgătoare pentru copii, dar şi pentru adulţi.