Salată de pepene în coajă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pepene galben
  • 2 felii pepene roşu
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 piersici foarte coapte
  • 10 boabe de struguri
  • 2 lingurite miere

Mod De Preparare

1. Pentru început, pepenele galben se spală şi se bagă câteva minute la rece, dar nu tăiat. Dacă este ţinut la rece capătă un gust deosebit combinat şi cu celelalte fructe de sezon. Procesul de răcire nu trebuie să fie foarte lung atunci când este vorba despre o reţetă pentru copii.

2. Pepenele roşu se curăţă de sâmburi şi se ia cu o lingură specială de fructe sau se taie pur şi simplu cubuleţe de mărimi diferite. Se pregătesc şi piersicile, care se pot curăţa sau nu de pieliţa aceea subţire şi se taie cuburi sau felii potrivite.

3. Se scoate pepenele de la frigider şi se taie în două, se curăţă de sâmburi şi cu o lingură se scoate miezul lăsându-se o coajă potrivit de groasă. Fructele deja pregătite se pun în bolurile formate din coaja de pepene galben, se adaugă mierea şi se servesc imediat. Această reţetă este foarte atrăgătoare pentru copii, dar şi pentru adulţi.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi