Salată de pepene

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 pepeni galbeni mici
  • 1 pepene roşu mic
  • 1 grepfrut
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lingura miere de albine
  • 50 ml lichior de cireşe, caise, piersici
  • 3 linguri zahăr tos
  • 150 ml frişcă bătută
  • 3 linguri nuci sau migdale tocate mărunt

Mod De Preparare

1. Pepenii galbeni se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se scoate miezul cu ajutorul unei cupe sau se taie cubuleţe şi se pun într-un castron mare. Se adaugă miezul de pepene roşu tăiat în acelaşi fel şi grepfrutul tăiat cubuleţe.

2. Se dizolvă mierea de albine în zeama de lămâie, apoi se amestecă cu lichiorul. Se stropesc fructele cu acest sirop, se acoperă vasul şi se păstrează la rece cel puţin o oră.

3. Jumătăţile de pepene galben se presară cu zahăr, se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece.

4. Când se serveşte, se pune în fiecare jumătate de pepene câte o lingură de frişcă şi câte o porţie de fructe. Deasupra se presară câteva nuci.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.