Salată de pepeni cu vin

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pepene roșu bine copt
  • 1 pepene galben cât mai aromat
  • câte o mână de fructe roșii (căpșuni, zmeură, mure, coacăze)
  • 30 ml vin alb dulce

Mod De Preparare

1. Toate fructele se ţin în frigider înainte de preparare.
2. Pepenele galben se taie pe lung, cam la două treimi, şi se curăţă de sâmburi. El va fi salatiera în cazul acestui desert. După ce se curăţă, cu ajutorul unei linguri de îngheţată se extrag mici sfere din pulpa pepenelui. Pepenele roşu se taie în felii şi se taie în triunghiuri mari doar partea din pulpă care nu are sâmburi.
3. Se amestecă fructele roşii cu sferele de pepene galben şi cu triunghiurile de pepene roşu, se aranjează din punct de vedere estetic şi se stropesc cu puţin vin alb dulce şi aromat.
4. În funcţie de preferinţe, se mai pot adăuga câteva linguri de îngheţată, ciocolată topită, frişcă sau chiar miere de albine. Se serveşte la 3-6 oC.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi