Salată de praz

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1-2 bucati praz de mărime potrivită
  • apă
  • sare
  • zeamă de lămâie sau oţet de vin
  • zahăr
  • 2 linguri ulei
  • piper măcinat

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală prazul şi se fierbe în apă sărată până ce se înmoaie. Se scoate din apă şi se pune la răcit.

2. Prazul fiert se taie rondele, se sărează şi se asezonează cu ulei, piper, zeamă de lămâie sau oţet de vin, după caz. Salata obţinută se poate servi împreună cu o friptură de porc.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare