Salată de pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g tăiţei de casă
  • 3-4 roşioare
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă albă
  • 50 g susan
  • 400 g piept de pui sau de curcan
  • 1 morcov
  • 6 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita oţet aromatic
  • busuioc pisat
  • sare
  • 1 lingurita vin
  • piper
  • 2-3 fire de pătrunjel

Mod De Preparare

1. Se pun tăiţeii să fiarbă într-o oală cu apă şi un praf de sare. După ce s-au fiert, se trec în două jeturi de apă rece şi se lasă în sită să se scurgă.

2. Se taie ceapa, ardeiul şi morcovul fâşii subţiri şi se călesc puţin, cât să se înmoaie.

3. Se taie pieptul de pui sau de curcan fâşii şi se pun într-o tigaie cu ulei să se rumenescă. După ce au stat câteva minute pe o parte şi câteva minute pe cealaltă, se dau la rece.

4. După ce s-au pregătit toate ingredientele, se pun într-un bol şi se amestecă uşor, presărându-se sare după gust, piper, busuioc, oţet aromatic şi o linguriţă de ulei de măsline, dacă mai este nevoie. Salata se ornează cu pătrunjel şi se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma