Salată de pui cu crutoane și sos de muștar

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 felii pâine toast
  • zeamă lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 lingura muștar
  • 4 castraveți
  • 1 mână roșii cherry
  • 150 g mix verdețuri sau salată
  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

O salată de pui devine foarte săţioasă când îi pui crutoane, iar sosul de muştar îi dă un gust aparte. Iată o reţetă simplă şi gustoasă:

1.   Se taie pieptul de pui julienne, se stropește cu puțin ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper. Se prăjește rapid în tigaie, pe toate părțile, timp de câteva minute.

2.   Se taie pâinea cubulețe, se stropește cu ulei de măsline, se asezoneză cu sare, piper și, opțional, ierburi uscate. Se bagă cuburile de pâine în cuptor, până se usucă.

3.   Bucățelele de pui, crutoanele, salata, roșiile cherry tăiate jumătăți și feliile de castraveții se amestecă bine.

4. Din zeama de lămâie, ulei de măsline, o lingură de muștar, sare și piper se face un dressing care se toarnă peste salată. Se aduce la masă imediat.

Rețetă pregătită în emisiunea 'Draga mea prietenă' de la Kanal D.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.