Salată de pui cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 200 g orez
  • 200 g conopidă
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 100 g alune prăjite

Mod De Preparare

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă şi cu sare. Se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine până se înmoaie.

2. Se curăţă morcovul şi se pune la fiert împreună cu pieptul de pui. Se scoate din congelator un bucheţel de conopidă şi se lasă să se dezgheţe. După ce s-a dezgheţat, se taie bucăţi si se pune să fiarbă câteva minute împreună cu morcovul şi carnea de pui.

3. Între timp, se pregăteşte orezul, se pune să fiarbă la foc mic. Nu se amestecă deloc ca să nu se lipească de cratiţă. După ce a fiert şi orezul, se lasă la rece. Se zdrobesc alunele cu o sticlă sau se râjnesc.

4. Se pun într-un bol toate ingredientele fierte. Morcovul tăiat rondele, conopida, pieptul de pui tăiat bucăţele, orezul şi alunele râjnite. Toate se amestecă şi se potrivesc cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie după gust. Salata obţinută se serveşte cu un vin alb demidulce.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.