Salată de pui cu roşii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 2 lingurite muştar cu hrean
  • ulei pentru maioneză
  • piper
  • sare
  • 3 ouă
  • 5-6 castraveţi muraţi
  • 500 g piept de pui
  • 4-5 roşii prunişoare

Mod De Preparare

1. Se spală pieptul de pui şi se pune să fiarbă în apă cu sare.

2. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcească într-o sită, apoi se taie mărunt. Castraveţii muraţi se curăţă de coajă, se taie mărunt şi se scurg de zeamă.

3. Între timp, se pune un ou să fiarbă pentru maioneză. După ce a fiert, se scoate gălbenuşul şi se amestecă cu celelalte 2 gălbenuşuri crude, sare, piper, muştar şi ulei, puţin câte puţin. Maioneza se amestecă cu puiul tocat şi castraveţii şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

4. Pe un paltou se aşază câteva frunze de salată verde, se pun roşiile, iar în mijloc pasta de pui cu maioneză. Se ornează cu frunze de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.