Salată de pui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 mere mari roşii
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 ţelină mare
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ceasca smântână
  • 7-8 nuci
  • 1 salată verde
  • sare
  • piper
  • piper boabe

Mod De Preparare

1. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare şi câteva boabe de piper. Se lasă aproxima­tiv 30 minute, până se pătrunde bine carnea, apoi se scurge şi se lasă să se răcească.

2. Merele se spală şi se taie în formă de inimioară sau cubuleţe, iar ţelina se curăţă, se spală şi se taie fideluţă. Se pun într-un castron şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Salata verde se curăţă, se spală şi se lasă să se usuce. Smântâna se condimentează după gust cu sare, piper şi usturoi pisat, iar pieptul de pui se taie felii subţiri.

3. Separat, într-un castron mai mare se pun salata verde, pieptul de pui, sosul de smântână, ţelina, miezul de nuci şi merele tăiate inimioare. Se lasă la rece 10-15 minute şi se poate servi. Cine doreşte mai poate adăuga şi o ceapă tăiată rondele.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare