Salată de şalău cu cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g file de şalău
  • sare
  • 600 g cartofi
  • piper
  • boia
  • 2 lămâi
  • 30 g unt
  • caşcaval ras
  • 1 ceasca lapte
  • 1 foaie dafin
  • pătrunjel
  • 100 g ciuperci fierte sau din conservă
  • 1 foaie salată

Mod De Preparare

1. Bucăţile de peşte se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă, cu puţină sare şi o foaie de dafin. Se lasă 20 de minute, iar apoi se scot feliile de peşte şi se pun în sită să se scurgă.

2. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii ca pentru piure, se pun la fiert cu apă şi cu sare şi se lasă 30 de minute. Se scurg de apă şi se împart în două. Jumătate se fac piure, iar cealaltă jumătate se fac nature.

3. După ce s-a răcit peştele, se curăţă de oase, se desface în fâşii subţiri şi se pregăteşte cu sare, piper şi zeama de la o lămâie. O parte din cartofi se pregătesc cu puţin unt, sare, caşcaval ras şi pătrunjel şi se amestecă uşor cu peştele.

4. Pe un platou, se aşază salata de peşte şi foaia de salată. Se ornează cu piure, peste care se presară boia de ardei. Se pun 2-3 fire de pătrunjel, ciupercuţele feliate şi rondele de lămâie, pentru a da un aspect apetisant salatei.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.