1. Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă fiartă şi cu sfeclă coaptă. Dacă o fierbeţi puneţi o linguriţă de sare în apă. Sarea o ajută să fiarbă mai repede.
2. La fel se procedează şi cu cartofii. Se spală bine şi se pun la fiert în apă cu sare şi se acoperă cu un capac.
3. Dacă nu aţi găsit peşte marinat, atunci puteţi să cumpăraţi un peşte congelat, să-l dezgheţaţi şi să-l prăjiţi sau să-l fierbeţi.
4. După ce s-au fiert cartofii şi sfecla, se lasă puţin să se răcească, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pun într-un bol şi se amestecă cu peştele, cu ceapa tăiată solzişori şi castraveţii tăiaţi rondele. Se condimentează cu sare şi piper, se acreşte după gust cu oţet de mere sau cu oţet aromatic.