1. Sfecla roşie se curăţă pe cât posibil fără a fi ţinută sub apă (la nevoie se clăteşte uşor). Perele se curăţă de mijlocul cu sâmburi. Ambele se taie în tăiţei fini și cât mai lungi. Se amestecă între ele doar la momentul servirii, pentru a nu-şi împrumuta culorile.
2. Într-un borcan, se pune zeama de lămâie (2 părţi) şi uleiul de măsline extravirgin (o parte). Se pune capacul borcanului şi se agită energic timp de 2-3 minute, până când amestecul devine omogen.
3. Se pun pe farfuria de servire tăiţeii de sfeclă şi pere şi se amestecă. Pe deasupra, se presară câteva frunze de mentă proaspătă şi brânza feta fărâmiţată cu mâna. La final, se toarnă amestecul din borcan şi se potriveşte de sare şi (eventual) piper. La nevoie, se mai adaugă suc de lămâie. Se serveşte rece.
4. Se pune pe platou exact înaintea servirii.