Salată de toamnă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 kg gogonele
  • 1 kg ceapă
  • 1 kg morcov
  • 1 kg gogoşari
  • 1 kg ardei gras
  • 400 g muştar
  • 500 ml ulei
  • 1 litru apă
  • 1/2 litru oţet
  • 2,5 linguri sare
  • 3 linguri zahăr

Mod De Preparare

1. Din apă, oţet, sare şi zahăr se face o saramură şi se pune la fiert. Legumele se taie fideluţă, iar morco­vul se dă prin răzătoare.

2. Se opăresc toate în saramura pregătită (morcovii se pun primii şi se ţin 10 minute, apoi legumele, aproximativ 5minute).

3. Se scot, se pun la scurs până a doua zi, când se amestecă cu o maioneză făcută din muştar şi ulei, apoi se pune în borcane.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa