Salată de ton

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 200 g porumb fiert
  • 4 felii şuncă presată
  • 1 conservă mare de ton (200-250 g)
  • 2 morcovi tineri
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • câteva fire de mărar şi pătrunjel

Mod De Preparare

1. Salata se curăţă, se spală şi se lasă la scurs, iar porumbul fiert se pune într-o strecurătoare. Morcovii se curăţă şi se taie felii subţiri sau se dau pe răzătoarea mare.

2. În două boluri de salată se pun salata verde ruptă în bucăţi mici, porumbul fiert, şunca presată tăiată felii, tonul scurs din conservă, câteva felii de lămâie şi morcovul ras. Se stropeşte cu un dresing făcut din 2 linguri cu zeamă de lămâie, o lingură de apă, un praf de sare şi o lingură de ulei şi se dă la rece 10 minute.

3. Se ornează cu mărar şi pătrunjel şi se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare