Salată de vară cu paste

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g paste
  • 100 g cașcaval
  • 100 g șuncă
  • 8 roșii cherry
  • 50 g măsline verzi cu gogoșari
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 6 ridichi roșii
  • pătrunjel tocat
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod De Preparare

1. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert, se pun la scurs.
2. Se taie roşiile, ridichile și măslinele felii, iar caşcavalul şi şunca fâşii. Se amestecă cu pastele.
3. Deasupra, se toarnă uleiul de măsline şi se adaugă condimentele şi pătrunjelul.
4. Se amestecă cu grijă să nu se rupă pastele. Se serveşte ca atare sau ca garnitură la fripturi.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.