Salată de varză şi roşii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 varză medie (circa 1 kg)
  • 4-5 roşii potrivite
  • 3-4 ardei graşi
  • 1 ceapă mare
Pentru baiţ
  • 800 ml oţet de vin de 9°
  • 1.5 litri apă
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurita piper boabe
  • 3 lingurite sare

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală varza. Se taie în patru şi se îndepărtează cotorul. Se toacă şi apoi se pune într-un lighenaş. Se freacă cu o linguriţă de sare, până când se înmoaie.

2. Se spală şi se curăţă ardeii, roşiile şi ceapa. Ardeii se taie fâşii, roşiile se taie feliuţe, iar ceapa se taie sub formă de peştişori. Pe măsură ce sunt tăiate, legumele se pun în lighenaşul în care a fost pusă varza. La final, se amestecă bine cu o lingură.

3. Într-o oală de 3 litri, se pun oţetul şi apa. Se adaugă zahărul, piperul şi sarea şi se pune oala pe foc. Se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se lasă la răcit.

4. Se pregătesc borcanele şi se pune amestecul de legume obţinut, îndesându-se cu lingura. Se toarnă baiţul răcit deasupra.

5. Borcanele închise etanş cu capace se pun la sterilizat pe bain-marie, timp de 20 de minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.