1. Se spală şi se curăţă ciupercile în câteva ape şi se pun la fiert 20 de minute, în apă clocotită cu sare, apoi se scot şi se lasă la scurs câteva minute.
2. Se pregătesc şi ardeii. Se coc, se curăţă de sâmburi, se spală sub jet de apă să nu mai rămână nicio coajă sau niciun sâmbure şi se lasă la scurs.
3. Se aşază în borcane. Un rând de ciuperci, o foaie de dafin, câteva boabe de piper şi de muştar, un rând de ardei copţi.
4. Separat într-un vas se pun să fiarbă 3 minute oţetul cu apa, în care se adaugă uleiul, sarea, piperul, foile de dafin. Se toarnă peste ciupercile aranjate în borcane. După această ultimă etapă, se sigilează borcanul şi se pune la rece. Această salată are un gust deosebit alături de carnea de pui pregătită în orice formă.