Salată Gourmet

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă fierte
  • 2 mere
  • 150 g frunze de verdeţuri pentru salată amestecate (salată verde, păpădie, leurdă)
  • 1 lingura miez de nucă tocat
  • 1 lingura fistic tocat
  • 60 g brânză gorgonzola
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1-2 lingurita oţet de vin roşu
  • sare, piper
  • condimente după gust

Mod De Preparare

1. Se spală bine verdeţurile şi merele. Frunzele se rup, iar merele se taie felii. Se pun toate într-un castron mare, pentru salată. Se adaugă cuburi de gorgonzola, nucă, fistic şi se amestecă uşor.

2. Se prepară separat un sos, amestecând uleiul de măsline cu oţetul, condimentele, sarea şi piperul şi se stropeşte salata cu acest sos. Se amestecă uşor, având grijă să nu se strivească ingredientele, iar sosul să fie bine omogenizat.

3. Se dă la rece 10-15 minute, apoi se serveşte.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.