Salată grecească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 400 g brânză telemea
  • 100 g măsline negre
  • 3-4 roşii
  • 200 g mazăre boabe
  • 200 g porumb fiert
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod De Preparare

1. Roşiile şi salata verde se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Mazărea şi porumbul se pun separat la fiert, în apă cu sare. Se scurg apoi şi se lasă să se răcească.

2. Foile de salată se rup sau se taie în fâşii late de 3-4 cm şi se pun într-un castron mare. Se adaugă brânza tăiată cubuleţe, măslinele, roşiile tăiate felii, mazărea şi porumbul fiert. Se stropesc cu un sos făcut din ulei amestecat cu zeama de lămâie, oregano, rozmarin, sare şi piper după gust.

3. Se amestecă uşor, se lasă la rece câteva minute şi se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa