Salată grecească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1/2 kg roşii
  • 2 castraveciori de grădină sau unul mijlociu de seră
  • 100 g măsline negre
  • 150 g brânză de capră
  • 1 lingura capere
  • busuioc
  • piper
  • oregano
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se spală roşiile şi castraveţii. Se taie roşiile jumătăţi, dacă sunt roşii cherry, iar dacă sunt roşii normale se taie felii mai mici. Se pun apoi într-un castron.

2. Castraveţii se taie rondele, felii subţiri şi se pun şi ei peste roşii.

3. Brânza, de preferat de capră, dar dacă nu aveţi poate fi orice alt fel de brânză telemea, se taie cubuleţe, apoi se pune şi ea în castron, peste celelalte ingrediente.

4. Măslinele se spală şi se adaugă şi ele peste porţia din castron.

5. Se pun şi caperele.

6. Se adaugă sare, piper, busuioc şi oregano, după gust. Ar fi de preferat să folosiţi busuioc proaspăt, dar dacă nu aveţi este bun şi cel la plic.

7. La sfârşit se pune uleiul de măsline.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.