Salată grecească cu crutoane

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 5-6 roşii
  • 300 g brânză feta sau telemea
  • 100 g măsline
  • 4-5 felii franzelă pentru crutoane
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
Pentru sos
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Pentru crutoane, se taie feliile de franzelă în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Usturoiul se pisează cu un praf de sare şi jumătate linguriţă de oregano, apoi se freacă cu ulei şi 3-4 linguri de apă. Se stropesc crutoanele cu acest amestec, se pun în cuptorul încins şi se gratinează 15-20 minute.

2. Salata verde şi roşiile se spală şi se lasă la scurs. Salata se taie fâşii, iar roşiile se taie felii. Se pun într-un castron mare, apoi se adaugă brânza tăiată cubuleţe şi măslinele. Se dă cu un praf de sare şi se lasă la rece 10 minute.

3. Salata se serveşte cu crutoane şi se potriveşte la gust cu un sos făcut din zeama de lămâie, ulei, sare, piper şi oregano.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.