Salată grecească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g paste făinoase
  • 100 g telemea de vacă
  • 50 g măsline
  • 3 roşii
  • 1 castravete
  • 200 g piept de pui fiert
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Pastele se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs.

2. Roşiile şi castravetele se taie felii. Brânza şi pieptul de pui se taie cubuleţe. Verdeaţa se toacă mărunt şi se amestecă cu 2 linguri de ulei şi zeamă de lămâie.

3. Se amestecă pastele cu o lingură de ulei, roşiile, castravetele, brânza, pieptul de pui, măslinele, sarea şi piperul. Se stropeşte cu sosul de lămâie şi se poate servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă