Salată orientală

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g cartofi noi
  • 300 g maioneză
  • sare
  • piper alb
  • 1 conservă ton în sos vegetal
  • 1-2 legaturi pătrunjel
  • 1 ceapă roşie
  • 200 g măsline

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii în câteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească.

2. Se scoate tonul din conservă şi se scurge de sos. Pătrunjelul se toacă, iar ceapa se taie solzişori şi se freacă cu sare şi lămâie.

3. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se amestecă cu ceapa, măslinele, tonul, pătrunjelul şi maioneza.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma