Salată orientală

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g cartofi cu coaja roşie
  • 2 cepe roşii
  • zeama de la o lămâie
  • 3 ouă
  • 150 ml ulei
  • 250 g boabe de porumb
  • 200 g măsline
  • salată verde pentru ornat
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii bine şi se pun la fiert cu sare şi cu coajă într-o oală cu apă timp de aproape 40 de minute.

2. Separat, se pregătesc ouăle pentru maioneză, după reţeta tradiţională: unul se fierbe şi două rămân crude. După ce s-au fiert, se curăţă, se separă şi se mixează cu sare, piper, puţin muştar de Dijon şi uleiul adăugat puţin câte puţin ca să nu se taie. După ce a căpătat consistenţa unei creme fine, se pune la frigider până se prepară şi restul ingredientelor.

3. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe de mărime mijlocie şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu maioneza, ceapa tocată fâşii subţiri, măslinele cu sâmburi sau fără, porumbul din conservă stors de zeamă şi la sfârşit se adaugă zeama de lămâie, sarea, piperul şi se amestecă până se leagă. Salata are rol de garnitură pe lângă orice tip de friptură şi se ornează cu salată verde, după preferinţe.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.