Salată picantă de vită – rețeta lui Gordon Ramsay

Salată picantă de vită - rețeta lui Gordon Ramsay

Ingrediente

Salată
  • 2 bucăți carne de vită de 200-250 grame fiecare
  • Ulei de măsline pentru prăjit
  • 2 morcovi curățați
  • 6 ridichi feliate
  • 200 gr roșii cherry, tăiate pe jumătate
  • Frunze de mentă
  • 3 cepe verzi tăiate
  • O jumătate de castravete curățat de coajă și feliat
  • 2 Lăptuci curățate
  • Sare de mare
  • Piper negru
  • 4 linguri de alune decojite
Dressing
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 1 ardei roșu pisat
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2-3 linguri sos de pește
  • Sucul de la 1-2 lămâi verzi

Mod De Preparare

Când rămâi în pană de idei și ai o bucată frumoasă de carne de vită prin frigider, salata aceasta devine un fel principal minunat! Este gustoasă, ușoară, sănătoasă și sățioasă.

Asezonează bucățile de carne pe ambele părți. Adaugă o lingură de ulei într-o tigaie încinsă și prăjește fripturile la temperatură înaltă pe ambele părți timp de 2-3 minute. Se scot pe o farfurie și se lasă să se odihnească.

Pentru a face dressingul, pune usturoiul și ardeiul iute într-un mojar cu un vârf de sare și pasează-le bine până devin o pastă. Adaugă zahărul, sosul de pește și sucul de lămâie. Amestecă-le cu o lingură.

Între timp, taie morcovii rondele. Pune-i într-un bol împreună cu ridichiile, roșiile, menta, ceapa verde, castravetele și lăptucile. Adaugă 4-6 linguri din dressing și continuă să amesteci.

Prăjește alunele cu un pic de sare pentru câteva minute într-o tigaie curată. Pune friptura tăiată felii peste salată și adaugă alunele. Pune pe deasupra restul de dressing și servește-o imediat.

Evaluează