Salată ţărănească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4-5 castraveţi proaspeţi
  • 2-3 ardei capia
  • 1/2 varză roşie
  • 1/2 varză albă
  • 1 ardei iute
  • piper
  • sare
  • 1 ceapă roşie
  • ulei
  • 3-4 căţei usturoi
  • oţet balsamic
  • 2 lingurite zahăr
  • 1 baghetă de pâine

Mod De Preparare

1. Se spală toate legumele, se şterg şi se curăţă dacă este nevoie. Castraveţii, dacă sunt proaspeţi, se taie felii mai groase şi se lasă cu coajă, ardeii se curăţă de seminţe şi se taie fâşii potrivite, iar varza se toacă mărunt.

2. Separat, într-un bol, se pregăteşte sosul. Se pune oţetul, zahărul, uleiul, usturoiul măcinat, sarea, piperul şi se amestecă bine. Se lasă puţin la rece ca să-şi lase toate aromele.

3. Se taie o baghetă felii subţiri, apoi cubuleţe şi se stropesc cu mujdeiul de usturoi pregătit în prealabil. Se pun în cuptorul încins să se usuce.

4. După ce s-au pregătit toate legumele proaspete, se pun într-un bol, se presară câteva feliuţe de ardei iute şi se toarnă sosul. Salata se serveşte cu crutoane aromate cu usturoi.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.