Şalău pane

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g file de şalău
  • 4 linguri pesmet
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 morcovi
  • ulei pentru prăjit
  • 1 lingurita zahăr
  • ulei de măsline
  • 1 lingurita oţet
  • 2 lămâi

Mod De Preparare

1. Se curăţă fileul de peşte, se verifică să nu aibă oase şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru, apoi se lasă la rece.

2. Separat, se bat ouăle bine, se presară sare şi un praf de piper. Fiecare bucată de şalău se trece prin pesmet – ou – pesmet şi se pune la prăjit în uleiul încins.

3. Bucăţile de şalău se scot pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă de ulei.

4. Între timp, se curăţă morcovii, se spală şi se dau pe răzătoare. După ce s-au ras, se pun într-un bol şi se amestecă cu zahăr, ulei, piper şi oţet. Fileul de şalău se serveşte cu felii de lămâie, salată de morcovi sau alte garnituri din legume crude.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte