Saleuri cu brânză şi chimen

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 3 linguri brânză rasă
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 100 g iaurt
  • chimen
  • sare

Mod De Preparare

1. Se amestecă făina cu untul, brânza rasă, 1 ou bătut cu gălbenuşul, iaurtul şi un praf de sare. Se frământă rapid, se acoperă cu o folie transparentă şi se păstrează la rece cel puţin două ore sau de seara până dimineaţa.

2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se taie fâşii late de 1,5-2 cm şi lungi de 7-8 cm. Se pun într-o tavă pentru copt, se ung cu gălbenuş şi se presară cu chimen. Se coc în cuptorul foarte bine încins, aproximativ 20 minute. În primele 15 minute nu se deschide cuptorul, apoi se reduce focul şi se lasă să se rumenească frumos.

3. Se scot cu atenţie din tavă pentru că sunt foarte fragile, se pun pe un platou şi se servesc, de preferinţă, în ziua următoare.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor