Saramură de știucă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timp de gatire: 20 min
  • Gata in: 60 min

Ingrediente

  • 600 g știucă
  • 500 g ceapă
  • 300 g creveți decorticați
  • 300 g ciupercuțe
  • sare de mare
  • 300 ml suc de roșii
  • 2-3 ardei capia
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 g unt sărat
  • 30 ml ulei de măsline
  • 20 ml oțet balsamic
  • piper negru boabe și măcinat
  • 4-5 frunzulițe busuioc proaspăt
  • 1 legatura mărar proaspăt
  • miez de nucă

Mod De Preparare

1. Se curăţă peştele, se condimentează cu sare şi un praf de piper şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se încinge grătarul şi se pune la fript peştele. Se lasă până se rumeneşte.
2. Separat, se curăţă ceapa, ciupercile, usturoiul şi se taie ardeii capia mărunt. Se pune ulei într-o cratiţă, se pun ingredientele de mai sus şi sucul de roşii şi se lasă să dea în câteva clocote. Spre sfârşit, se adaugă oţetul balsamic, mărarul, sarea şi piperul.
3. Saramura se mai lasă să dea în câteva clocote şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Între timp, se rumenesc creveţii în untul topit în prealabil. Saramura se serveşte ornată cu miez de nucă, mărar şi creveţi.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu