1. Se curăţă peştii în interior şi de solzi, se spală şi se lasă întregi. Se pun la scurs pe un prosop absorbant şi se stropesc cu zeama de la o lămâie. Se presară cu verdeaţa tocată, sare şi piper şi se lasă la marinat 30 de minute.
2. Apoi, se iau pe rând şi se umplu cu rondele de roşii şi 1-2 felii de lămâie. Se aşază pe grătar şi se frig 10-15 minute pe fiecare parte.
3. Dacă doriţi să-l serviţi cu saramură, amestecaţi în 100 ml apă o linguriţă de sare, piperul, usturoiul tocat mărunt şi restul de ardei iute şi gras, tocaţi mărunt.
4. Se servesc cu garnitură de cartofi copţi la cuptor, măsline şi ardeii şi roşiile coapte pe grătar. Peştii se stropesc cu saramură, după gust, şi se ornează cu crenguţe de rozmarin.