Saramură de pui

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui superioare mari
  • 60 ml suc de roșii
  • 600 ml apă
  • 1 ardei
  • 6 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Saramura de pui este un fel principal de mâncare absolut delicios, pe care mulți dintre noi îl asociem cu casa părintească.

Servită alături de mămăligă, saramura de pui este un preparat tradițional pe cât de savuros, pe atât de ușor de făcut. Este mai lung procesul de gătire decât cel de pregătire propriu-zisă.

Există multe rețete de saramură de pui, însă cea propusă de noi implică gătirea cărnii și a sosului separat. Sosul este infuzat cu arome delicioase de usturoi, roșii și ardei, pe când carnea de pui are aroma inconfundabilă de grătar.

Rezultatul final este delicios și îți vei surprinde plăcut familia și prietenii cu acest fel de mâncare:

  1. Întâi preparăm pulpele de pui. Le presărăm cu sare și piper și le punem la fript pe grătar.
  2. Separat, preparăm saramura. Tăiem ardeiul rondele, iar usturoiul îl tocăm mărunt.
  3. Într-o oală, se pun apa, sucul de roșii, usturoiul și ardeiul la fiert. Adăugăm sare și piper după gust.
  4. Lăsăm saramura să dea în clocot și mai lăsăm 20 de minute pe foc după.
  5. Turnăm saramura peste pulpele de pui și amestecăm bine, încât carnea să preia aromele sosului.
  6. Se servește cu mămăligă caldă sau pâine de casă.

Foto: 123rf.com