Sarmale de porc foarte gustoase şi uşor de făcut, după rețeta de mai jos.
1. Varza se pune la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Se poate pune de seara până dimineaţa sau doar o oră.
2. Se trec prin maşina de tocat carnea şi ceapa, apoi se amestecă cu orez, sare, piper și jumătate din cantitatea de morcovi trecută prin răzătoare.
3. Fiecare foaie de varză se curăţă de cotoare şi se taie dacă este prea mare. Se pune umplutură cât o nucă şi se rulează aşezând sarmalele în cratiţă pe un strat de varză tocată şi alternativ cu pieptul afumat de porc.
4. În cratiţă se pun şi morcovii rămaşi trecuţi, de asemenea, prin răzătoare, se aşază cimbrul, piperul boabe și dafinul. Se toarnă zeamă de varză, bulionul şi apă cât să le acopere. Se pun la fiert acoperit pentru aproximativ 3 ore.