Sarmale în varză nouă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 200 g costiţă de porc
  • 1 ou
  • 30 g orez
  • 2-3 cepe
  • 2 verze mari
  • 1 legatura mărar
  • 1 lingurita sare de lămâie
  • 1 legatura pătrunjel
  • ulei
  • suc de roşii
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se pune apă într-o oală de 4 l, un praf de sare şi sarea de lămâie. După ce a dat în câteva clocote se opăreşte varza, apoi se lasă în sită să se scurgă.

2. Între timp, într-un bol, se pune carnea tocată şi se amestecă cu ceapa călită, verdeaţa tocată, orezul, sarea, piperul şi oul.

3. Se desfac foile de varză, se taie partea groasă şi se înfăşoară sărmăluţele. Se păstrează puţină varză care se toacă şi se pregăteşte cratiţa pentru sarmale.

4. Se toarnă puţin ulei pe fundul cratiţei, se pune varza tocată, fâşii de costiţă, rondele de roşii, câteva boabe de piper, mărarul şi sărmăluţele şi se lasă să fiarbă câteva minute apoi se bagă la cuptor să scadă.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă