Sarmale de post mănăstirești

Retetă Sarmale de post mănăstirești

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 lingurite pastă de roşii
  • 1 ardei gras
  • 1 varză murată
  • sare
  • piper
  • piper boabe

Mod De Preparare

Niște sarmale de post mănăstirești, bine făcute, pot fi, după unele păreri, mai gustoase decât cele cu carne, mai ales că sunt și mai ușoare, neavând atâta grăsime. Se zice că aceste sarmale de post mănăstirești sunt cele care se fac în bucătăria Mănăstirii Prislop de către măicuțele cele mai pricepute în arta culinară. Învață să le prepari și tu după rețeta lor!

Rețeta de sarmale de post mănăstirești

1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute, în apă cu sare. Ceapa, ardeiul gras şi morcovii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1-2 minute în ulei încins. Se adaugă legumele, ciupercile tăiate felii, sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

2. Varza pentru sarmale de post mănăstirești se desface în foi, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Se taie pătrate de 10×10 cm, care se umplu cu compoziţia de orez şi ciuperci. Se rulează şi se pun ordonat, într-o oală cu fundul gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat de varză tocată. Se adaugă câteva boabe de piper, iar deasupra se presară varză tocată. Se completează până la nivelul sarmalelor cu apă, în care s-a dizolvat pasta de roşii. Se fierb la foc mic 60-70 minute.

3. Sarmalele de post mănăstirești se servesc imediat, dar, pentru că nu au grăsime sunt foarte gusoase şi reci.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.