Savoare cubaneză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru granita
  • 600 ml apă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 ceasca rasă cafea solubilă
Pentru îngheţata de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr tos

Mod De Preparare

1. Se varsă zahărul şi apa într-o cratiţă. Se amestecă până se topeşte zahărul, apoi se pun la fiert, până dau în clocot. Se lasă să fiarbă 5 minute. Compoziţia se ia de pe foc şi se adaugă cafeaua solubilă, apoi se pune într-un vas şi se bagă în congelator aproximativ două ore. La fiecare sfert de oră, se sfărâmă compoziţia cu ajutorul unei furculiţe.

2. Între timp, se prepară îngheţata. Laptele se amestecă cu frişca, zahărul pudră şi cu zahărul vanilat şi se pun la fiert. La primul clocot, se dau deoparte şi se lasă să se răcească.

3. Într-un castron, se bat gălbenuşurile. Se pune castronul pe baie de aburi şi apoi, treptat, se adaugă compoziţia din lapte, amestecând continuu. După ce se omogenizează, se dă de pe foc crema şi se transferă într-un bol care se pune la congelator.

4. Se servesc pahare sau cupe, în care se pune un strat de granita de cafea şi deasupra îngheţată de vanilie. Se poate decora cu fulgi de migdale sau de cocos.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.