1. Muşchiul de porc se spală şi se taie în felii groase de un deget. Fiecare felie de carne se condimentează cu sare şi piper şi se pune câteva minute pe grătarul încins, întorcând-o pe o parte şi pe alta.
2. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se taie fin şi se pun la călit în unt şi ulei de măsline. Peste ele se adaugă o lingură de apă şi zahărul brun treptat, luând din când în când cratiţa de pe foc, să nu se ardă zahărul. Când se formează sosul caramelizat, se adaugă ghimbirul tocat, sare şi piper. Apoi se pun în cratiţă feliile de muşchi şi se întorc pe ambele părţi de câteva ori, să se acopere cu sos. Se lasă la foc potrivit, până când carnea este pătrunsă bine şi are o crustă brun-aurie. Când sunt gata, feliile de muşchi se scot din cratiţă şi se păstrează calde.
3. Feliile de mandarine din compot se pun în sosul în care s-a prăjit carnea. Se mai adaugă o lingură de apă, dacă este nevoie, şi se lasă 2-3 minute pe foc, amestecând încontinuu. Se aşază pe platou alături de muşchiul de porc caramelizat şi se presară cu pătrunjel proaspăt.