Savoare exotică

Savoare exotică

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare
  • 1 legatura pătrunjel
  • mandarine din compot
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri zahăr brun
  • 1 lingurita ghimbir tocat
  • 4 căţei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 kg muşchi de porc
  • piper

Mod De Preparare

1. Muşchiul de porc se spală şi se taie în felii groase de un deget. Fiecare felie de carne se condimentează cu sare şi piper şi se pune câteva minute pe grătarul încins, întorcând-o pe o parte şi pe alta.

2. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se taie fin şi se pun la călit în unt şi ulei de măsline. Peste ele se adaugă o lingură de apă şi zahărul brun trep­tat, luând din când în când cratiţa de pe foc, să nu se ardă zahărul. Când se for­mează sosul caramelizat, se adaugă ghimbirul tocat, sare şi piper. Apoi se pun în cratiţă feliile de muşchi şi se întorc pe ambele părţi de câteva ori, să se acopere cu sos. Se lasă la foc potrivit, până când carnea este pătrunsă bine şi are o crustă brun-aurie. Când sunt gata, feliile de muşchi se scot din cratiţă şi se păstrează calde.

3. Feliile de mandarine din compot se pun în sosul în care s-a prăjit carnea. Se mai adaugă o lingură de apă, dacă este nevoie, şi se lasă 2-3 minute pe foc, amestecând încontinuu. Se aşază pe platou alături de muşchiul de porc caramelizat şi se presară cu pătrunjel proaspăt.

Evaluează