Savoare spumoasă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g pişcoturi
  • 1/2 cana rom diluat cu 1/2 pahar apă
  • 200 ml şampanie
  • boabe de cireşe din dulceaţă şi caise din compot pentru cremă
  • 300 ml smântână dulce
  • 5 linguri zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Crema se prepară după cum urmează: smântâna, ţinută înainte o oră la congelator, se bate cu zahărul, până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă şampania, puţin câte puţin.

2. Într-o formă cu pereţi mai înalţi, de preferat din sticlă, se pune un strat de pişcoturi trecute prin rom diluat, apoi un strat de cireşe din dulceaţă şi feliuţe de caise din compot, apoi un strat de cremă. Se repetă procedura, până se termină pişcoturile, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Se dă la rece.

3. Se serveşte rece, decorată cu frunzuliţe de mentă proaspătă.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare