Scăricică de porc la grătar

Scăricică de porc la grătar

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg scăricică de porc
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • usturoi măcinat

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală bucata de carne, apoi se lasă pe un prosop absorbant să se scurgă. Se taie în fâşii mai subţiri sau se fac bucăţi egale şi se crestează pe toată suprafaţa cu lama cuţitului.

2. Se presară sare, piper, boia, cimbru şi usturoi pe toată suprafaţa, se pun într-un bol, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece aproximativ o oră.

3. Între timp se pregăteşte grătarul, se unge cu grăsime sau cu ceapă şi se lasă să aibă focul potrivit ca să nu usuce carnea. Dacă este prea încins, se lasă să se domolească.

4. Se aşază bucăţile de carne pe grătar şi se lasă 10 minute pe o parte şi 10 minute pe cealaltă parte. Foarte important este ca atunci când aţi pus carnea pe grătar, să nu o mişcaţi decât atunci când o întoarceţi pe cealaltă parte. Se serveşte cu garnitură de salată verde sau asortată.

Evaluează