Scones – brioșe englezești

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • 225 g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 lingură de zahăr
  • jumătate de linguriță de sare
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • iaurt (cât cuprinde)
  • 1 linguriță stafide (opțional)

Mod De Preparare

Cum se prepară scones sau brioșe englezești

1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Amestecă într-un bol făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul.

3. Treptat adaugă iaurt până când se formează un aluat maleabil.

4. Înfăinează masa de lucru și întinde aluatul până ajunge la o grosime de aproximativ 2 cm.

5. Cu ajutorul unei forme rotunde cu diametru de aproximativ 5 cm (poate fi și un pahar) decupează brioșele.

6. Scones se așază într-o tavă de copt pe care am acoperit-o în prealabil cu o foaie de copt.

7. Se coc timp de 10-15 minute la 200 de grade Celsius.