Sirop acidulat de zmeură

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g zmeură
  • 600 g zahăr
  • 2-3 lămâi

Mod De Preparare

1. Se pune zmeura într-o strecurătoare şi se spală bine cu apă rece. După ce a fost lăsată să se scurgă câteva minute, se pune într-un borcan şi se zdrobeşte cu mâna. Borcanul se acoperă cu un tifon şi se pune la loc rece, pentru a lăsa sucul să fermenteze circa 48 de ore. După acest interval, fructele se storc printr-un tifon umed sau printr-o maşină de stors fructe.

2. Peste sucul obţinut, se adaugă zahărul şi zeama de la 2-3 lămâi, care va înlesni dizolvarea zahărului şi va acidula siropul. Se amestecă siropul până ce zahărul s-a dizolvat complet, apoi se toarnă într-o sticlă. Se acoperă sticla şi se pune într-un loc răcoros.

3. Când se va consuma, se va îndepărta mai întâi de la suprafaţă dopul format în urma fermentaţiei. Se poate bea cu apă plată sau minerală.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.