Sirop de coacăze negre

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg coacăze negre
  • 1 kg zahăr

Mod De Preparare

1. Coacăzele negre bine coapte se spală de praf, sub un jet de apă apoi se lasă la scurs.

2. Într-un vas se strivesc coacăzele, se acoperă cu un capac şi se pun la macerat timp de 24 de ore. După aceea, se transferă fructele într-un săculeţ de pânză şi se stoarce sucul.

3. La sucul astfel obţinut, se adaugă zahărul (un kg zahăr pentru fiecare litru de suc), se pune într-o oală smălţuită sau un vas de aramă şi se lasă să dea în două-trei clocote. În timpul fierberii, se ia spuma.

4. Se toarnă în sticle, se astupă ermetic cu dopuri şi se păstrează într-un loc rece şi uscat.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 3 Review(s)
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă