Sirop de coacăze roşii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g coacăze roşii
  • 2 frunzuliţe de mentă
  • 500 g zahăr
  • 1 litru lichior de fructe
  • seminţe de anason
  • cuişoare
  • scorţişoară

Mod De Preparare

1. Se spală coacăzele, se culeg boabele şi se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie. Se amestecă cu zahărul, se pun într-un borcan mare şi se lasă peste noapte, ca să îşi lase sucul.

2. Se pune lichiorul de fructe într-o sticlă şi se adaugă scorţişoara şi cuişoarele. Se închide sticla şi se agită bine. Se lasă 3 luni într-un loc cald.

3. Se strecoară lichiorul printr-o sită într-un borcan mare şi se adaugă cu grijă boabele de coacăze. Se poate servi imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor