Sirop de gutui

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 1 1/2 litru apă
  • 400 g zahăr

Mod De Preparare

1. Se freacă bine gutuile cu un prosop de bucătărie, până se îndepărtează tot puful. Se spală, se cojesc şi se taie în felii subţiri. Se scot sâmburii şi cotorul, astfel încât să rămână numai miezul.

2. Feliile de gutui se pun la fiert la foc mic în apă cu zahăr şi se lasă aproxi­mativ 50 de minute. Nu trebuie lăsate să dea în clocot.

3. Se ia de pe foc. Se pune într-o sită un prosop de bucătărie curat şi se stre­coară sucul într-o altă oală. Se pune sucul din nou la foc mic şi se lasă până începe să clo­cotească.

4. Se toarnă siropul în sticle pre-încălzite, care se închid imediat foarte bine.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!