Sirop de pepene galben

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g miez de pepene galben
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • esenţă de rom (opţional)
  • 1 lămâie

Mod De Preparare

1. Se face un sirop puţin legat, din apă şi zahăr. Se curăţă pepenele galben şi se taie bucăţele, apoi se pune la macerat în siropul de zahăr amestecat cu zeama de lămâie. Pepenele se lasă la macerat câteva ore, după care se stoarce deasupra unui vas cu ajutorul unui tifon.

2. Siropul obţinut se fierbe 10 minute la foc domol. După ce se ia de pe foc, se adaugă esenţa de rom. Se toarnă fierbinte în sticle şi se acoperă cu dopuri. Se păstrează la rece. Se poate folosi la prepararea unor băuturi răcoritoare cu sirop de mentă şi cuburi de gheaţă sau se serveşte pur şi simplu cu apă minerală.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa